Hoe meer groei realiseren met hetzelfde sales team?

Hoe meer groei realiseren met hetzelfde sales team?

Als bedrijfsleider of salesmanager stelt u zich wellicht vaak de vraag hoe u de efficiëntie van uw huidig verkoopsteam kan opdrijven zonder bijkomende investeringen.

Er is een trend om steeds meer interne sales people aan te werven die, goedkoper, meer resultaten bereiken dan externe sales, die dan weer te duur zijn in relatie tot hun omzet. Een gemiddeld bezoek van een externe verkoper kost immers nog altijd €200 tot €250, een lead van een interne verkoper slechts €50. Hun slaagratio is ook veel kleiner op nieuwe klanten. Toch blijft een extern verkoopsteam heel belangrijk, al was het maar om voeling te houden met uw markt.

U weet ook dat de salesinspanningen naar prospects, dus nieuwe klanten, gemiddeld slechts 20% bedragen. Dat betekent dat liefst 80% van de inspanningen zich op bestaande klanten concentreert. Nochtans zit de groei-opportuniteit voor uw onderneming echter net bij die 20% nieuwe klanten. Dus zou die doelgroep eigenlijk uw maximale aandacht moeten hebben. Tegelijk moet uw extern sales team minstens zichzelf terug verdienen en productiever worden.

Voor u is het zaak om uw groei te realiseren zonder extra aanwervingen. Met onze Proxisales app geven we uw bedrijf alvast een platform en de juiste motivatietools om een productief en innovatief sales management te kunnen voeren.

Onze app, te downloaden op een Windows10-tablet of PC, is immers een nieuwe coachingapplicatie die de juiste structuur biedt aan sales people om hen efficiënter, performanter en productiever te laten werken. Dit zowel bij de voorbereiding, de intake, het eigenlijke verkoopsgesprek als bij de opvolging en de diensten na verkoop.  Kennis die nu zowel tijdens als na het salesgesprek wordt opgeslagen, kan nu ook effectief gedeeld worden met het volledige salesteam. Het is kennis die sowieso leidt tot efficiëntere communicatiestromen tussen de externe én interne sales diensten, en de kloof overbrugt die nog te vaak bestaat tussen de sales & marketing afdeling.

Komt daarbij dat sales een knelpuntberoep is dat veel vaardigheden vergt. Net daarom kunnen ook minder ‘geboren verkopers’ door de juiste structurele ondersteuning van de app gemotiveerd worden om betere verkoopsresultaten te halen. Het verkoopgesprek volgt immers een logische structuur, de verkoopspresentatie is altijd up-to-date, met real timedata of -aanpassingen.

De verkoper kan nu ook veel beter focussen op het belang van de klant, door echt te luisteren en te registreren, en samen met de klant out-of-the-box mee te denken aan nieuwe ideeën of projecten die een winwin opleveren. Door de digitalisering van de processen is de administratieve follow-up voor hem ook significant lager en verhoogt zijn productiviteit.

Voor de bedrijfsleider, verkoopsdirecteur of salesmanager zijn de prestaties en whereabouts van zijn verkoopsteam nu alvast ook meetbaar en zichtbaar, met een veel beter inzicht in de manier waarop zijn vertegenwoordigers het verkoopgesprek voeren en aanpakken.Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere